KARABÜK / SAFRANBOLU - Fatih Sultan Mehmet Fen Lisesi

May

Cumhuriyetimizin 100. yılında, ülkemizin bu zamana kadarki birikimlerini ve kazanımlarını milletimizin hafızasında tazelemek, inancın başarıya dönüşme öyküsünün hatırasını yaşatmak, dünyada yankı uyandıran çalışmalarımızın görünürlüğünü artırmak, çocuklarımızın ufkunu genişletmek, onlara ilham vermek ve onları cesaretlendirmek amacıyla seçili çalışmalara ait dijital içeriklerin yer aldığı “Türkiye Yüzyılı’nın Yüz Akı 100 Eseri” albümü oluşturulmuş ve Millî Eğitim Bakanlığı Yüzüncü Yıl Galerisinde yayımlanmıştır.

Nis

12. sınıflarımızın ortak sınav takvimi yayınlanmıştır. 12. sınflarımızın ortak sınavları 20 Mayıs 2024 tarihinde başlayacak olup  24  Mayıs 2024 tarihinde bitecektir.

Mrt

Bu tablolar okullarda yapılacak ortak sınavlarda hangi kazanımlardan kaç soru sorulacağının belirlenmesi amacıyla hazırlanmıştır. Konu soru dağılım tabloları Ölçme Değerlendirme Merkezinin koordinesinde il ve ilçe zümre başkanları tarafından hazırlanmıştır. Hazırlanma sürecinde il ve ilçe zümre toplantılarında alınan kararlara dikkat edilerek senaryolar oluşturulmuştur.Okullarda her dersin zümre kurulları tarafından okulun ve öğrencilerin durumları gözetilerek kendilerine uygun senaryolar seçilmiştir. Okulda yapılacak 2.Dönem 1.Sınavın soruları ve seçilen senaryoda yer alan kazanımlara aşağıdaki tablodaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Mrt

Okulumuzda 2.Dönem yapılacak olan ortak sınav tarihleri belirlenmiş olup, duyurumuzdan ulaşabilirsiniz.Bu dönem Bakanlığımız tarafından 9.sınıf Matematik ve Türk Edebiyatı sınavları ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından 10.sınıf Matematik ortak sınavları planlama içinde yer alıp tablomuzda belirtilmiştir.Tüm öğrencilerimize sınavlarda başarılar diliyoruz.

Şbt

Projemiz  okulumuz öğretmenlerinden Şüheda Bilge Bingöl ve Polonya ortağı Kataryna Willkanowicz koordinatörlüğünde Fatih Sultan Mehmet Fen Lisesi Müdür Yardımcısı ve Felsefe Öğretmeni Ali Kemal Tunç , Almanca  Öğretmeni  Yasemin AYBAR ve Biyoloji ÖğretmeniArzu MIZRAK Safranbolu Atatürk Anadolu Lisesinden Eda ORHAN ALTIOK, Portekiz’den Agrupamento de Escolas Dr. Manuel Laranjeira, Espinho okulundan Celeste Pedrosa, BJK Kabataş Vakfı Okullarından Merlin MUTLU, Polonya II Liceum Ogólnokształcące im. Marii Konopnickiej w Radomiu okulundan Iwona Gryz öğretmenlerimizin veonların öğrencilerinin katılımlarıyla başlamıştır.

Şbt

Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklâl Marşı'nın kabul edildiği günü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma günü kapsamında 2024 yılında "Türk' ün Özü, Âkif' in Sözü" teması ile lise ve dengi okul öğrencileri arasında kompozisyon yarışmaları düzenlenmiştir.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimiz 04 Mart 2024 Salı gününe kadar eserlerini edebiyat öğretmenlerine teslim etmeleri gerekmektedir.

Şbt

Okulumuzda sorumluluk sınava girecek öğrencilerimiz 09.02.2024-16.02.2024 tarihlerinde sınavlara katılacaktır.

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:1-SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLER SINAV SAATİNDEN EN AZ  10  DAKİKA  ÖNCE SINAV SALONUNDA HAZIR  BULUNACAKTIR.

2- MAZERETSİZ SINAVA KATILMAYAN ÖĞRENCİLER SINAV HAKKINI KAYBETMİŞ OLURLAR.

3-SINAVLARDA KOPYA ÇEKEN ,KOPYA ÇEKİLMESİNE YARDIMCI OLAN ÖĞRENCİLER,SINAV SALONUNDAN ÇIKARTILARAK SINAV SONUCU OLARAK KENDİLERİNE ( K )  VERİLECEKTİR.

Şbt

Yeni ders programımız yayınlanmıştır.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

Ock

Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen Sosyalfest'in çerçevesi, hem sosyal hem iktisadi hem de kültürel kalkınmamızı şekillendiren değerler sistemimizi, toplumsal sorunlara ortak bir payda içerisinde buluşarak yaklaşmayı mümkün kılacak sosyal bir sorumluluk adımıdır.

Ock

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın yürütücülüğünde ve Bakanlığımız paydaşlığında düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, kuruluşundan bu yana yurt içinde ve yurt dışında olmak üzere toplamda 9 defa gerçekleştirilmiştir. 2024 yılında TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, kamu ve özel sektörün de aralarında bulunduğu 122 kurum/kuruluşla birlikte Adana’da düzenlenecektir.

Ock

Türkiye Uzay Ajansı tarafından Millî Uzay Programına ilişkin "Ay Yıldızımız Çok Yakında Uzayda!" başlığıyla hazırlanan kapsamlı videonun Bakanlığımız Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Kütüphane altında; Bilim ve Teknoloji > Bilimsel Çalışmalar > Uzay ve Havacılık kategorisinde yayınlanmış olup; http://meb.ai/FXViiQ linki ve EBA şifresi ile giriş yaparak izleyebilirsiniz.

Ara

Cumhuriyetimizin 100.Yılı etkinlikleri çerçevesinde ülkemiz çapında ''Yüzüncü Yıl Marş Yarışması'' düzenlenmiş olup ; Yüzüncü Yıl Marşı oluşturulmuştur.

Ara

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM 1.SINAVLARA AİT  KONU SORU DAĞILIM TABLOLARI

Bu tablolar okullarda yapılacak ortak sınavlarda hangi kazanımlardan kaç soru sorulacağının belirlenmesi amacıyla hazırlanmıştır. Konu soru dağılım tabloları Ölçme Değerlendirme Merkezinin koordinesinde il ve ilçe zümre başkanları tarafından hazırlanmıştır. Hazırlanma sürecinde il ve ilçe zümre toplantılarında alınan kararlara dikkat edilerek senaryolar oluşturulmuştur.Okullarda her dersin zümre kurulları tarafından okulun ve öğrencilerin durumları gözetilerek kendilerine uygun senaryolar seçilmiştir. Okulda yapılacak 1.Dönem 2.Sınavın soruları ve seçilen senaryoda yer alan kazanımlara aşağıdaki tablodaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ekm

2023/2024 Eğitim Öğretim yılı 1.Dönem 2.Ortak Sınav tarihleri okulumuz tarafından belirlenmiştir.